Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Welke kenmerken leiden tot hardloopblessures?

Voorkom hardloopblessures met behulp van onze fysiotherapeutenDe voordelen van hardlopen kennen we allemaal (zoals het positieve effect op gezondheid en welzijn). Het nadeel van hardlopen is de kans op het krijgen van hardloopblessures en de mogelijk bijbehorende kosten. Er is onderzoek gedaan dr. Van der Worp (HAN-onderzoeker, (sport)fysiotherapeut en bewegingswetenschapper) naar de factoren die het ontstaan van blessures bij hardlopen vergroten.

Risicofactoren voor hardloopblessures

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste factoren die het ontstaan van hardloopblessures vergroten de volgende zijn: een eerdere blessure en/of te hard trainen. Dit onderzoek laat zien dat het belangrijk is om gericht advies te ontvangen als je wilt starten met hardlopen. Mogelijk advies zijn oefeningen in combinatie met individuele hardloopbegeleiding en het belang van preventief handelen.

Keuze van de hardloopschoenen

Hoewel je misschien denkt dat de juiste hardloopschoenen het belangrijkste zijn om een blessure te voorkomen, richt het onderzoek zich op andere factoren. Waar het echt om gaat is namelijk de belasting van je lichaam. Goede begeleiding van een sportcoach of fysiotherapeut is erg belangrijk. Hoewel je conditie met sprongen vooruit kan gaan zodra je begint met hardlopen, heeft je lichaam (met name je benen en voeten) hier wat langer de tijd voor nodig.

Voorkom een hardlopers-knie

Wil jij beginnen met hardlopen of ben je net begonnen? Voorkom blessures met het juiste advies over hardlopen en preventie van blessures. Onze fysiotherapeuten helpen je daar graag bij. Voorkom uitval door een sportblessure en maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten voor de 4×4 Quick Screen. Dit is de test om erachter te komen of er zwakke schakels aanwezig zijn in je lichaam en waar je dan specifiek op moet letten!

Je kunt een afspraak maken voor de 4×4 Quick Screen bij onze fysiotherapiepraktijk locatie in de Basic Fit (Grotenhuyseweg 100 in Purmerend). Neem hiervoor telefonisch contact op of vul ons contactformulier in.

Onderzoek: dr. Maarten van der Worp
Bron: fysioforum.nl

Plaats een reactie