Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Waarom goed verzekerd zijn voor fysiotherapie?

waarom goed verzekerd zijn voor fysiotherapieRuim 3,3 miljoen mensen bezoeken minimaal één keer per jaar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut is de specialist in bewegen, of het nu gaat om sporten, werken met een computer, soepel bewegen of tillen. En omdat het alweer tijd is om de zorgverzekering voor 2016 af te sluiten, is het verstandig om u daar goed in te verdiepen. Hier leest u meer informatie over goed verzekerd zijn voor fysiotherapie.

Zorgverzekering kiezen voor 2016

U kunt de fysiotherapeut bezoeken wanneer u een sportblessure opgelopen hebt, wanneer u snel weer op de been wilt zijn na een operatie of wanneer u chronische bewegingsklachten heeft. U zult op een aantal dingen moeten letten bij het afsluiten van uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Zo biedt niet elke aanvullende polis daadwerkelijk voldoende dekking en heeft u niet altijd de vrijheid om zelf uw fysiotherapeut te kiezen.

Goed verzekerd zijn voor fysiotherapie; de aanvullende polissen

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Veel Nederlanders, ongeveer 70%, sluiten daarom een aanvullende verzekering af voor fysiotherapie. Twijfelt u of u zich extra wilt verzekeren voor fysiotherapie? Bekijk dan onderstaande situaties;

  1. Uw fysiotherapeut heeft een contract met uw zorgverzekeraar

In dit geval ontvangt u na de behandeling voor fysiotherapie geen factuur. De zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan uw fysiotherapiepraktijk.

  1. Uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar

In dit geval ontvangt u na de behandeling voor fysiotherapie wel een factuur. Deze is gebaseerd op de tarievenlijst van de fysiotherapeut (lees verder voor meer informatie over onze tarieven). In sommige gevallen is het mogelijk de kosten na betaling te declareren bij uw zorgverzekeraar, wanneer de betreffende behandeling wel door uw aanvullende verzekering wordt vergoed.

  1. U betaalt de behandeling voor fysiotherapie zelf

Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten voor fysiotherapie, zult u de kosten voor de behandeling bij de fysiotherapeut zelf moeten betalen. Bij een beperkt aantal chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vergoedt vanuit de basisverzekering. Let op: veelvoorkomende aandoeningen als reuma en versleten gewrichten vallen hier niet onder, en worden dus niet vergoed vanuit een basisverzekering.

Checklist voor het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

Heeft u besloten om u aanvullend te laten verzekeren voor fysiotherapie? Bekijkt u dan de checklist op www.defysiotherapeut.com, welke u kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

FysioDynamics heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw verzekering worden de kosten dus altijd gedekt. Neemt u hiervoor altijd eerst contact op met uw zorgverzekeraar. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of ons contactformulier invullen. 

Plaats een reactie