Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

“Voorkomen is beter dan genezen”

   De manier waarop we de gezondheid van patiënten benaderen moet veranderen, vinden Institute of Positive Health en Patiëntenfederatie Nederland (NPCF). Beide organisaties pleiten voor een benadering waarin de patiënt centraal staat en we ons afvragen hoe we zijn gezondheid kunnen bevorderen. In tegenstelling tot hoe de zorg er nu uitziet, waarbij we nog te veel focussen op curatief behandelen van de patiënt.

Kwaliteit van leven

Gezondheid heeft niet alleen veel invloed op de kwaliteit en lengte van leven van een persoon, maar ook op de sociale omgeving en de maatschappij. Hoe vitaler iemand is, hoe groter de kans dat diegene kan deelnemen op de arbeidsmarkt en zelfstandig thuis kan blijven wonen. Binnen de gezondheidszorg wordt preventie een steeds belangrijker thema. Door preventie kunnen mensen langer gezond blijven en beter blijven functioneren.

Wat kun je zelf doen om lichamelijke klachten te voorkomen?

Sport en bewegen spelen een belangrijke rol bij preventie en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Een gezonde levensstijl omvat meerdere aspecten. Denk hierbij aan sport en bewegen, een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende slaap en mentale ontspanning. Om blessures te voorkomen is een goed gecoördineerd lichaam essentieel. Vaak zijn mensen niet bewust van hun eigen zwakke en ook sterke punten in het lichaam.

Preventie bij FysioDynamics

Wil jij lichamelijke klachten voorkomen of beter presteren ben je bij ons aan het goede adres. Met brede kennis over sportblessures, performance enhancement en integraal bewegen, kunnen wij je verder helpen. Wil je meer weten over het voorkomen van lichamelijke klachten? Neem dan contact op met het nummer 0299 – 700 201.

Plaats een reactie