The Performance Matrix: Q&A

Sportblessures fysiotherapie purmerend fysiotherapeutJe wilt een duidelijk meetmiddel waardoor je inzicht krijgt in de regio’s met verminderde bewegingscontrole. Zo kun je blessures voorkomen en verhelpen. Onze fysiotherapeut Janneke kan jou daarbij helpen. Zij is onlangs geslaagd voor de cursus The Performance Matrix. Benieuwd wat deze test inhoudt? We vragen het Janneke zelf. Je leest het in deze Q&A!

Q: Wat is the Performance Matrix?

A: “The performance matrix geeft inzicht in je fysieke gesteldheid. Tijdens de test achterhalen we waar er sprake is van een verminderde bewegingscontrole. Dit vormt namelijk een risico op blessures en zorgt voor een verminderde prestatie.”

Q: Waarom vind je die met the Performance Matrix?

A:”De test bestaat uit tien oefeningen op verschillende intensiteitsniveaus. Op die manier krijgen we inzicht waar in de keten het controleprobleem zit, dat een blessure veroorzaakt of kan veroorzaken. Hiervoor is het nodig dat je als fysiotherapeut kennis bezit over;

 • de verschillende soorten controle rond gewrichten,
 • wat er fout kan gaan in een beweging en waaraan je dat kan zien,
 • hoe de verminderde bewegingscontrole veroorzaakt wordt,
 • hoe je volledige bewegingscontrole kunt trainen”

Q: Wanneer is het aan te raden the Performance Matrix uit te voeren?

A: “The Performance Matrix is geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Heb je nog geen (directe) klachten? Dan geeft de test inzicht in waar in het lichaam zwakke punten zitten, zodat je die doelbewust kunt gaan trainen. Heb je acute klachten en veel pijn? Dan raden we aan eerst een afspraak te maken voor een intakegesprek. Later in de behandeling wordt er gebruik gemaakt van the Performance Matrix, zodat er optimaal getraind kan worden tijdens het herstel.”

Q: Wat kan ik verwachten van the Performance Matrix?

A: “De test duurt 45 minuten tot een uur. De uitslag van de test wordt weergegeven in een zeer gedetailleerd rapport. Met dit rapport stellen we voor jou een individueel trainingsschema op, dat zich richt op het trainen van de (regio’s met) verminderde bewegingscontrole. Vervolgens kun je zelfstandig aan de slag met het oefenprogramma. Na vier weken is er vervolgafspraak en wordt het programma aangepast naar een hoger niveau.”

The Performance Matrix is een goed en duidelijk meetmiddel voor de patiënt om helder inzicht te krijgen in waar zijn of haar blessurerisico’s zitten.

 

 

Plaats een reactie

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht