Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Sportblessure: de aanpak van FysioDynamics

bewegingsanalyse voor fysiotherapie in PurmerendJaarlijks lopen sporters zo’n 4,7 miljoen keer een sportblessure op. En dat lijken er elk jaar meer te worden. Omdat ook het aantal sporters in Nederland toeneemt, is het dus zinnig om aandacht te besteden aan de preventie van sportblessures. Met ons ervaren team op dit gebied, kunnen wij je goed helpen bij de behandeling en preventie van een sportblessure.

Een sportblessure oplopen

We kunnen de sportblessures eigenlijk opdelen in twee varianten: blessures die plotseling ontstaan en blessures die geleidelijk ontstaan. Uit recent onderzoek van VeiligheidNL is gebleken dat ruim twee derde van de blessures plotseling ontstond en een derde geleidelijk. Het hoogste aantal blessures komt voor bij de sporten voetbal, hardlopen en fitness. Dat is op zich ook niet vreemd, omdat die sporten veruit het meest beoefend worden. Toch was voor vier op de tien sportblessures een medische behandeling noodzakelijk. Behalve dat een sportblessure je belemmert in datgene wat je graag doet, doet het ook nog afbreuk aan de gezondheidswinst door sporten. Genoeg redenen om aandacht te besteden aan de preventie van sportblessures. FysioDynamics maakt hiervoor gebruik van verschillende technieken voor bewegingsanalyse.

Een sportblessure behandelen

Een verminderde houding- en bewegingscontrole is vaak de achterliggende oorzaak van een blessure. Voor de preventie van een sportblessure is het dus belangrijk de regio en richting te identificeren waar sprake is van de verminderde bewegingscontrole.

Wat zeer nuttig is voor bijvoorbeeld terugkerende hardloopklachten is de bewegingsanalyse. Deze analyseert door middel van videoanalyse jouw houding en bewegingen. Camera’s leggen je bewegingen vanuit verschillende hoeken vast. Zo registreert de computer vervolgens klachten op de voeten, de spieractiviteit en de beweging van heup, knie en enkel.

Dan hebben wij ook nog twee nieuwe, innovatieve hulpmiddelen in ons bezit: bewegingsproducten met biofeedbacktechnologie. Daarmee is de sporter in staat om zichzelf interactief te corrigeren. Het biedt de fysiotherapeut de mogelijkheid om real time progressie vast te leggen en te analyseren.

Over ons team

FysioDynamics onderscheidt zich met name op het gebied van de bewegingsanalyse. We richten ons niet alleen op het verhelpen van de klacht, maar besteden ook veel aandacht aan het vinden van de oorzaak. Onlangs is fysiotherapeut Ronald Martens ons team komen versterken. Met zijn kennis en ervaringen kunnen we je nu nog beter helpen bij de behandeling van je sportblessure. Hij deed zijn ervaring op in de medische staf van de selectie van SC Heerenveen. Tyas Visser werkte als fysiotherapeut met de voetbalspelers van Volendam.

Heb jij last van een sportblessure? Of wil je informatie over de preventie van sportblessures? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 0299 700 201 of per mail.

Plaats een reactie