Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Oefentherapie Cesar, wat houdt dat in?

oefentherapie cesar purmerend fysiotherapie

Onlangs stelden we onze nieuwe collega Ronald aan jullie voor, als fysiotherapeut en oefentherapeut Cesar. Maar oefentherapie Cesar, wat is dat eigenlijk? Daarover informeren we je graag in dit bericht.

Oefentherapie Cesar

‘Het’ schiet voor de zoveelste keer weer eens in uw rug. U bent helemaal kapot na een dag werken, terwijl u alleen maar achter de computer gezeten heeft. Daar is niks aan te doen? Natuurlijk wel! Ga er niet vanuit dat het steeds vanzelf wegtrekt. De oplossing biedt de oefentherapeut.

Een oefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in het aanleren van gezond beweeggedrag. De specialist oefentherapie Cesar richt zich met zijn paramedische behandelmethode op het behandelen en voorkomen van klachten, die kunnen ontstaan door een verkeerde houding of ongunstige beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Om te oordelen of een houding ongunstig is, kijkt de oefentherapeut Cesar altijd naar de gehele houding en je complete beweeggedrag. Op die manier kan de oorzaak van de klacht structureel aangepakt worden. Het doel is natuurlijk het verminderen, voorkomen en laten verdwijnen van de klacht.

Bewust van uw houding

Bent u eigenlijk bewust van uw eigen houding? Zo niet, neem dan eens plaats voor de spiegel en kijk hoe uw houding is. Voor advies hoe uw houding beter kan, kunt u dus terecht bij de oefentherapeut Cesar. Hij geeft u oefeningen op maat die gemakkelijk in uw dagelijkse leven kunnen worden toegepast. De behandeling neemt niet alleen de huidige klachten weg, maar werkt ook preventief. Uw houding en beweging wordt op die manier verbeterd, dat klachten ook op de langere termijn wegblijven.

Waarbij helpt oefentherapie Cesar?

Oefentherapie Cesar biedt hulp bij rug- en nekklachten, gewrichtpijn en chronische aandoeningen. Maar de specialist biedt ook hulp bij hoofdpijn, spanning en houdingsafwijkingen.

Ervaart u problemen met uw houding of loopt u rond met één van de genoemde klachten? Neemt u dan gerust contact met ons op voor het maken van een intake afspraak voor oefentherapie Cesar. Wij nemen graag de tijd voor u, zodat u zonder die vervelende klachten gewoon uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren.

Meer informatie over oefentherapie Cesar ziet u in onderstaand filmpje van VVOCM.

Plaats een reactie