Nieuwsupdate fysiotherapiepraktijk Purmerend

fysiotherapiepraktijk purmerend fysiotherapie FysioDynamics1. Award beste zorgverzekering

Elk jaar opnieuw zijn er grote veranderingen met betrekking tot de verschillende zorgverzekeringen in Nederland. Dit heeft gevolgen voor u als consument. ZorgverzekeringWijzer.nl is gestart met een jaarlijks award die wordt uitgereikt aan de beste zorgverzekering.
Hiermee willen zij een goed beeld krijgen van hoe de verschillende zorgverzekeringen functioneren. U kunt hiervoor meestemmen via deze link.

Er wordt voor de award ook gekeken naar ervaringen van zorgaanbieders met zorgverzekeraars. Waar het bij u gaat om het beoordelen van de premie, de vergoedingen en dekkingsvoorwaarde, de declaraties en de klantenservice, gaat het voor de zorgaanbieders om aspecten als het vergoedingstarief, administratieve eisen en contractvoorwaarden.

De enquête kan tot 10 oktober ingevuld worden.

2. Cijfers zorggebruik fysiotherapie 2014

Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) heeft de cijfers voor het zorggebruik fysiotherapie 2014 bekend gemaakt. De gegevens zijn afkomstig van 171 fysiotherapeuten, verspreidt over 40 praktijken. De geregistreerde gegevens zijn afkomstig van 16.916 patiënten

Hieronder leest u de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek;

 • 59% van de patiënten is vrouw, de gemiddelde leeftijd van de patiënt is 52 jaar
 • De mediaan van het aantal behandelingen per patiënt is 6 behandelingen (gemiddelde: 9,7)
 • Het aantal patiënten dat op eigen initieatief naar de fysiotherapeut gaat is de afgelopen jaren gestegen: van 37% (2010) naar 47%
 • De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn spier- pees, en fascie aandoeningen aan de cervico-thoracale en lubale wervelkolom.
 • Bij 41% van de patiënten wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een meetinstrument
 • 73% van de (reguliere fysiotherapie) zittingen vindt plaats in de praktijk
 • Bij 80% van de patiënten is de behandeling beëindigd omdat de patiënt uitbehandeld was.

3. Beoordeel fysiotherapie bij FysioDynamics Purmerend

Wij willen graag weten hoe u ons als uw fysiotherapeut beoordeeld. We lezen graag uw mening over uw ervaringen binnen onze fysiotherapiepraktijk Purmerend. U kunt een review over ons schrijven via ons Google+ account of via onze facebookpagina. Ook kunt u ons beoordelen via Qualiview. Dit is een systeem waarmee patiëntenervaringen gemeten worden. U beoordeelt onze fysiotherapiepraktijk Purmerend op de behandelingen, de fysiotherapeuten en het resultaat.

Plaats een reactie

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht