Nieuw bij Fysiodynamics: Echografie & Shockwave therapie

In het nieuwe jaar start Fysiodynamics met iets nieuws! Om ons therapie aanbod te verbreden en nog gerichter te kunnen behandelen, starten wij met Shockwave therapie en Echografie. Shockwave therapie is zeer geschikt voor het behandelen van chronische peesontstekingen, hielspoor, slijmbeursontsteking en tennisellebogen. Verder breiden we onze onderzoeksprecisie uit met Echografie. Met deze technologie kunnen wij in uw lichaam kijken! Zo kunnen wij met zekerheid zeggen welke pees of spier er aangedaan is behandelen zeer gericht.

Wat is echografie?

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hiermee kunnen we iets zeggen over de aangedane structuren. Denk hierbij aan irritaties van pezen, een eventuele tenniselleboog of hielspoor, slijmbeursontsteking en verkalking in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Zo zijn wij in staat een duidelijke diagnose te stellen en kunnen we ons behandelplan hierop afstellen.

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokgolfpulsen die als een golf uitdeinen in een medium (water, lucht of een vaste stof). Het gaat om hoorbare energetische geluidsgolven. In een fractie stijgt de druk aan het golffront en bereikt onmiddellijk hoge waarden. Deze eigenschappen worden nu ook toegepast in de fysiotherapie. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Ze stimuleren het metabolisme (stofwisseling) en verbeteren de bloedcirculatie. Ziek weefsel herstelt zich en geneest. Direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijn vermindering en verbetering van de beweeglijkheid.

Behandeling bij Fysiodynamics

In januari gaan wij van start met deze innovatieve nieuwe technologieën. Zo bieden wij meer voor onze klant met langdurige pijnklachten. Hiervoor worden bij ons geen extra kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over hoe Shockwave zou kunnen helpen bij uw klachten, neem contact met ons op 0299 – 700 201 of mail naar info@fysiodynamics.nl

Plaats een reactie

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht