Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

”Meerderheid van de mensen sport om zich goed te voelen”

Een groot deel van de bevolking sport om zich goed te voelen. Ook gaat men sporten tegen stress, om er goed uit te zien of om af te vallen. Een derde zegt te sporten om sociale contacten op te doen.

 

 

 

Dat blijkt uit een enquête onder 860 panelleden. 680 respondenten zeggen ooit gesport te hebben of de intentie te hebben om te gaan sporten. Wanneer zij sporten zegt 85 procent van de mensen dit te doen voor hun gezondheid en om er het hele jaar door goed uit te zien.

Een krappe meerderheid (52 procent) zegt niet zonder het sporten te kunnen. Daarentegen geven de sporters zichzelf een zeven op een schaal van tien wat betreft de mate van sportiviteit. 40 procent van de sportende panelleden zegt dat zij twee sporten beoefenen en 5 procent beoefent meer dan drie sporten.

Sporten, echter niet zonder risico’s

Vrij kunnen sporten is niet altijd vanzelfsprekend. In 2013 liepen sporters in Nederland naar schatting
4,5 miljoen sportblessures op, waarvoor in 1,9 miljoen gevallen (42%) medische behandeling gezocht werd.
Daarmee vormden sportblessures bijna de helft (47%) van de 4,0 miljoen medisch behandelde
ongevalsletsels in Nederland in 2013. De kans dat een sporter in zijn carrière bij de fysiotherapeut terecht komt is dus erg groot.

Fysiotherapie bij FysioDynamics

Onze therapeuten hebben kennis op sportgebied uit zowel eigen ervaring als behandelervaring. Dus heb jij een sportblessure of ben je hier gevoelig voor? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide intake met een van onze sportfysiotherapeuten. Wij helpen u graag verder. U kunt terecht bij twee locaties in Purmerend. Bel ons op 0299 – 700 201

Plaats een reactie