Meer dan de helft kiest aanvullende polis vanwege fysiotherapie

aanvullende polis fysiotherapieVeel Nederlanders kiezen naast hun basisverzekering ook een aanvullende polis. 55% van die mensen doet dat om de kosten voor fysiotherapie te dekken. Ongeveer 70% van de behandelingen voor fysiotherapie valt onder de aanvullende verzekering. Toch blijkt dat niet alle polissen een voldoende dekking voor fysiotherapie bieden.

Waar moet u op letten?

Rond half november publiceren de zorgverzekeraars de nieuwe premies, polisvoorwaarden en vergoedingen voor 2016. Lees die nieuwe polissen van uw zorgverzekeraar dus aandachtig door. Het is belangrijk om te controleren of de aanvullende polis voldoende dekking voor fysiotherapie biedt. Ga ook na of u de vrijheid krijgt om zelf een fysiotherapeut te kiezen.

Alleen bij bepaalde chronische ziektes wordt fysiotherapie door de basisverzekering gedekt. Anders heeft u bij het basispakket recht op een vergoeding na het betalen van de eerste 20 behandelingen en het eigen risico. De aanvullende polis biedt dekkingsmogelijkheden voor veelvoorkomende klachten zoals pijn aan spieren en gewrichten, stijfheid, reuma en sportblessures. Let erop dat veel aanvullende polissen dekking bieden voor 9 tot 36 behandelingen fysiotherapie per jaar.

Zorgverzekeringen vergelijken

Zodra de nieuwe polissen gepubliceerd zijn, verschijnt er een overzicht van de polissen van zorgverzekeraars op deze website door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie). Daarbij gaat het met name om de dekking voor fysiotherapie. Heeft u een aanvullende polis voor fysiotherapie nodig, of denkt u dat in 2016 nodig te hebben? Vergelijk dan zorgvuldig de zorgverzekeringen, zodat u een juiste keuze maakt.

Wilt u weten wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen? Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op. 

Plaats een reactie

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht