Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Geen fysiotherapie na knie- of heupvervanging heeft gevolgen voor herstel

fysiotherapie na knie- of heupvervanging purmerendNiet bewegen na een totale knie- of heupvervanging staat herstel in de weg. Toch komt het nog voor dat deze patiënten na ontslag onder verwijzing voor fysiotherapie of overdracht het ziekenhuis verlaten. De gevolgen hiervan voor herstel kunnen ernstig zijn. Wat is het belang van fysiotherapie na knie- of heupvervanging?

Fysiotherapie na knie of heupvervanging

Het is een onderwerp waar in de Volkskrant deze week aandacht aan werd besteed. Daar wordt ervoor gepleit dat patiënten met een nieuwe heup of knie, direct aan de slag gaan met een fysiotherapeut. De reden hiervoor is dat het belangrijk is dat patiënten na deze ingrepen snel weer in beweging komen.

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is niet gek dat mensen zich soms laten leiden door pijn. Dat heeft als gevolg dat deze patiënten in de periode na de operatie niet of nauwelijks bewegen. Helaas houdt geen beweging de pijn in stand. Het kan zelfs zo erg zijn, dat het een volledig herstel soms onmogelijk maakt.

Bron: Jesper Knoop (onderzoeker en beleidsmedewerker KNGF ) in de Volkskrant-special Samenwerken in de zorg.

Heeft u een ingrijpende operatie als een knie- of heupvervanging ondergaan? Of gaat dit bij u gebeuren? Neemt u dan contact met ons op voor fysiotherapie na knie- of heupvervanging. Of ga voor meer informatie naar onze pagina revalidatie.

 

Plaats een reactie