Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut begeleidt de (top)sporter in de behandelperiode met vervangende trainingen tijdens de herstelperiode en verder optrainen tot de sporter de herintrede in de sport weer kan maken.

Werkwijze

De sportfysiotherapeut is een bewegingsanalyticus en kijkt naar het bewegen van de sporter tijdens het uitvoeren van zijn sport om te zien waardoor de (overbelasting)problemen bestaan. Vervolgens zal de sportfysiotherapeut door testen en meten verder in beeld brengen waar de hersteltrainingen zich op moeten richten om de prestatie te verbeteren. Videoanalyse, conditietesten, spronghoogte metingen en functionele kracht- en coördinatietesten vormen veelal een centraal onderdeel in het behandelproces.

Behandeling

De behandeling van de sportfysiotherapeut bestaat vaak uit training. Deze training is globaal in twee fases opgedeeld. De eerste fase zorgt voor herstel van het weefsel. Hierin is het belangrijk dat de sporter met een aangepast trainingsprogramma door kan blijven bewegen om zo min mogelijk achteruitgang te krijgen. De tweede fase richt zich op het herstellen van de eerder gemeten prestatieverschillen van de sporter. Functioneel en sport specifiek trainen is hier een belangrijke doelstelling.