Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Schouderklachten

Het schoudergewricht is uiterst beweeglijk maar tegelijkertijd kwetsbaar vanwege zijn complexe structuur, bestaande uit de bovenarm, het schouderblad, het sleutelbeen en de ribbenkast. Schouderklachten kunnen het dagelijks leven bemoeilijken, zoals aankleden, slapen, tillen en sporten. Door de anatomie van de schouder kan de irritatie van één spier het gehele schoudergewricht beïnvloeden.

De oorzaak van schouderklachten

Vaak ontstaan schouderklachten door overbelasting, meestal door herhaalde bewegingen boven schouderhoogte, zoals schoonmaken en schilderen. De complexiteit van het schoudergewricht betekent dat factoren zoals stijfheid in de bovenrug of een slechte zithouding snel tot klachten kunnen leiden. Schouderpijn kan zich verspreiden rondom de schouder, naar de voor- en achterzijde, de nek, bovenarm, schouderbladen, zelfs naar de onderarm, hand en vingers.

Een aantal veel voorkomende oorzaken van schouderpijn zijn:

  • Een peesontsteking
  • Een slijmbeursontsteking
  • Overbelasting
  • Schouderinstabiliteit
  • Spier/ peesruptuur

De schouderfysiotherapeut

Onze therapeuten Tyas en Thomas hebben zich extra gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten. Hierdoor kunnen we de nieuwste behandeltechnieken zoals, mobilisaties, manipulaties, echografie, shockwave, Medical Taping en/of oefentherapie gebruikt worden tijdens de behandeling.