Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Rug- en nekklachten

Heb je last van rug- en nekklachten? Je bent niet alleen. Deze klachten behoren tot de meest voorkomende gezondheidsproblemen. De pijn die je ervaart, kan plotseling opkomen en je dagelijkse leven ernstig belemmeren. Het is belangrijk om te weten dat minder dan 10% van de rugklachten een duidelijke oorzaak heeft, zoals een hernia of een fractuur. De overige 90% worden “a-specifieke rugklachten” genoemd, wat betekent dat de exacte oorzaak niet direct aanwijsbaar is.

Wat veroorzaakt Rug- en Nekklachten?

Rug- en nekklachten kunnen ontstaan door verschillende factoren, en soms is het moeilijk om één specifieke oorzaak aan te wijzen. Onze fysiotherapeuten zijn hier om je te helpen. We richten ons eerst op het verlichten van je acute pijn, zodat je snel weer je dagelijkse activiteiten kunt oppakken. Vervolgens gaan we dieper graven om de onderliggende oorzaak te vinden. Onze fysiotherapeuten nemen de tijd voor een zorgvuldige intake en onderzoek, zodat we een passend en effectief behandelplan kunnen opstellen.

In het geval van a-specifieke rugklachten is er geen directe medische oorzaak aanwijsbaar. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een combinatie van de volgende factoren:

  • Fysieke factoren: Verkeerde houdingen, bewegingen, een lage fysieke belastbaarheid, of een onevenwichtige belasting tussen je dagelijkse activiteiten thuis en op het werk.
  • Psychische factoren: Stress en spanning kunnen leiden tot verhoogde spierspanning, wat je belastbaarheid kan verminderen of klachten in stand kan houden.

Behandeling bij rug- en nekklachten

Bij FysioDynamics richten we ons op jouw functioneel herstel, met aandacht voor alle factoren die hebben bijgedragen aan het ontstaan of in stand houden van je klachten. We gaan op zoek naar de oorzaken, zelfs als deze niet direct duidelijk zijn. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar om je pijn te verlichten en je te helpen om van je klachten af te komen.