Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Heup, Knie en Enkel: Begrijpen en Behandelen

Het menselijk lichaam is een complex geheel van gewrichten, en problemen in één gewricht kunnen een kettingreactie veroorzaken. Onze gewrichten bestaan uit botten, banden en spieren, elk met hun eigen specifieke functie. Deze samenwerking van elementen kan leiden tot een scala aan klachten. Bij ons bundelen we onze specialismen om de diverse oorzaken van heup-, knie-, enkel- en voetklachten te identificeren en te behandelen.

Veel Voorkomende Aandoeningen aan de Heup, Knie en Enkel

Veel voorkomende aandoeningen aan de heup, knie en enkel kunnen uw mobiliteit aanzienlijk beperken. Het is niet ongebruikelijk dat eenvoudige activiteiten zoals fietsen, lopen of autorijden plotseling pijnlijk worden of extra inspanning vereisen. Wij begrijpen hoe deze klachten van invloed kunnen zijn op uw levenskwaliteit.

Heupaandoeningen:

  1. Heupartrose (slijtage van het heupgewricht): Fysiotherapie kan helpen om pijn te verlichten, de mobiliteit te verbeteren en de spierkracht rond de heup te vergroten.
  2. Bursitis van de heup (slijmbeursontsteking): Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het herstellen van de normale bewegingspatronen.

Knieaandoeningen:

  1. Knieartrose (slijtage van het kniegewricht): Fysiotherapie kan helpen bij pijnmanagement, het vergroten van de stabiliteit van de knie en het verbeteren van de mobiliteit.
  2. Knieblessures (zoals voorste kruisbandletsels of meniscusletsels): Fysiotherapie speelt vaak een cruciale rol in het herstel na knieoperaties en helpt bij het herwinnen van kracht en stabiliteit.

Enkelaandoeningen:

  1. Enkelverstuikingen: Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van zwelling en het herstellen van de kracht en stabiliteit in de enkel.
  2. Achillespeesblessures: Fysiotherapie kan helpen bij het versterken van de kuitspieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van een gezonde genezing.
  3. Enkelinstabiliteit: Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de stabiliteit en het voorkomen van herhaalde verstuikingen.
  4. Enkelimpingement (inklemmingssyndroom): Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van pijn.

Onze Benadering voor Een Grondige Diagnose en Behandeling

Om een volledig begrip te krijgen van de oorzaken van uw klachten, betrekken we meerdere gewrichten in onze bewegingsanalyse. Dit helpt ons om de complexe interactie tussen verschillende gewrichten te begrijpen en de kern van uw probleem te identificeren. Bovendien kan echografie aanvullende informatie verschaffen en ons ondersteunen bij het opstellen van uw persoonlijke behandelplan.

Iedere klacht is uniek, en daarom hanteren we een individuele diagnosestelling en een op maat gemaakt behandelplan. We begrijpen dat uw herstelproces persoonlijk is, en we staan klaar om u te helpen uw mobiliteit en levenskwaliteit te herwinnen.