Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Easy Taping

easytape fysiotherapie sportblessures easytaping

EasyTaping® is dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. Easy Taping is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie. De aanpak beoogt pijnvermindering en een versnelt functioneel herstel. Dit ontstaat door de verbetering van de mechanische sturing van gewrichten. Meteen na het tapen wordt pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid ervaren.

Hoe werkt EasyTape®?

easytape fysiotherapie sportblessures easytaping

Bij pijnklachten en blessures zoekt het lichaam naar manieren om te kunnen blijven bewegen, omdat bewegen noodzakelijk is voor het herstelproces. Daardoor creëert het lichaam zogeheten compensatiemechanismen. Door EasyTape® te gebruiken, is het lichaam beter in staat te compenseren. Hierdoor beweeg je makkelijker en herstel je sneller.

Door middel van EasyTesting® technieken wordt getest welke technieken gebruikt moeten worden. Ook bepaalt dit in welke richting de tape moet worden aangebracht.

  • De therapeut test de pijnlijke plek of het gewricht door de huid te verschuiven en aan de patiënt te vragen welke schuifrichting als aangenamer wordt ervaren.
  • Vervolgens tapet de therapeut je in de aangename richting.
  • Daarna test je of de pijnlijke beweging (bv. lopen of een kniebuiging maken) makkelijker gaat.

Wat doet EasyTape®?

In tegenstelling tot traditionele tape, richt EasyTape® zich juist op:

  • drukvermindering van het aangedane gebied
  • verbetering van de doorbloeding
  • stimulering van een correcte beweging

Daardoor geeft EasyTape® een sneller herstel dan traditionele sporttape. De doelstelling is het verbeteren van de sturing en stabiliteit van de gewrichten, waardoor de gebruiker toegankelijker is voor oefeningen en