Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Sport en voeding

We weten tegenwoordig allemaal dat sport & voeding onlosmakelijk verbonden zijn. Of je nu een topsporter of een recreatieve sporter bent, wat je doel ook is, spierkracht, conditie of afvallen? Voeding speelt een grote rol. Slechte voeding kan ervoor zorgen dat je ondanks alle trainingsuren toch je doelen niet behaald.

Zonder goede voeding is het zonde van al je uren trainging en minuten. Je had veel meer progressie kunnen boeken als je voeding goed aansluit op de soort sport en de duur daar van.

Waarom advies van de diëtiste?

Voeding en sport wordt ook steeds populairder omdat mensen weten dat dit de sleutel is tot een gezond leven maar ook tot een mooi uiterlijk. Helaas is het internet en social media zoals tiktok en instagram vaak geen betrouwbare bron. Ik zie regelmatig bij cliënten dat ze hieruit informatie halen om hun fysieke doelen te behalen. Er worden vaak specifieke supplementen geadviseerd om zo dezelfde resultaten te behalen als het bekende fitte persoon. Helaas is dat vaak een fout of te eenzijdig advies en leidt het niet tot de resultaten waar je op hoopt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Optimale voeding voorziet je van de brandstof die je nodig hebt om je workouts met energie en uithoudingsvermogen aan te pakken. De juiste balans van koolhydraten, eiwitten en vetten kan het verschil maken tussen een gewone training en een uitzonderlijke prestatie. Het kan je ook helpen bij het herstel na inspanning, waardoor je de volgende dag weer klaar bent voor actie. Daarbij is voeding per persoon verschillend. Het klinkt misschien cliché, maar ieder mens is anders en daarbij dus ook het (sport)voedingsadvies. 

Wij kijken echt naar het hele persoonlijke plaatje. Niet elk advies werkt voor iedereen. Het verschilt van mens tot mens, van dag tot dag en van training tot training. Je bent hier aan het goede adres als je meer wil weten over jou persoonlijke sportvoeding.