Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

De Reuma App

reuma appVoor patiënten met reuma is er een nieuw hulpmiddel ontwikkelt: de Reuma App. Het doel van de applicatie is patiënten met reuma gepersonaliseerde informatie geven waardoor zij meer grip krijgen op de ziekte.

Hoe werkt de Reuma App?

Patiënten kunnen zelf kiezen over welke onderwerpen de applicatie vragen stelt; bijvoorbeeld bewegen, werk, medicatie of pijn. De applicatie geeft op basis van de ingevoerde antwoorden informatie en praktische tips. Dit moet eraan bijdragen dat de patiënten makkelijker met hun ziekte kunnen omgaan. Er is ook een uitgebreid logboek in de applicatie aanwezig, waar de gebruikers kunnen zien hoe het met hun ziekteverloop gaat. Gebruikers kunnen namelijk iedere dag aangeven hoe hij of zij zich voelt en een vragenlijst invullen over zijn of haar functioneren met reuma.

Functionaliteiten

Andere functionaliteiten van de applicatie zijn een ‘game’, die uitlegt hoe ontstekingsreuma werkt, en een agendafunctie die patiënten eraan herinnert op welk moment, welke medicijnen ingenomen moeten worden. De Reuma App geeft oefeningen (onder andere voor hand, knie en nek) om de soepelheid van de spieren en gewrichten te bevorderen.

Zelfmanagement tool

De app is een zogeheten zelfmanagement tool, waardoor patiënten meer betrokken raken bij hun behandeling. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld beter voorbereid een gesprek met de arts ingaan.

Ontwikkelaars

De Reuma App is ontwikkelt door de afdeling Reumatologie (Erasmus MC) in samenwerking met reumapatiënten. De app is sinds deze week gratis beschikbaar op beschikbaar en ook te downloaden via www.reumaapp.nl

Plaats een reactie