Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met bijna alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Blessure opgelopen? 5 dingen die je leert van uit de running zijn

blessure fysiotherapie purmerend Natuurlijk is het flink balen als je een verzwikte enkel, pijn in je rug of tennisarm hebt opgelopen. Maar is het alleen maar ellende? Vijf dingen die we leren wanneer we even uit de running zijn.

  1. Je neemt rust

Blessures kunnen plotseling ontstaan, wanneer je zwikt, valt of botst. Maar veel blessures ontstaan geleidelijk. Bijvoorbeeld door verkeerde sportschoenen, te veel of te zwaar trainen. Gewoon doorgaan als je klachten krijgt, bijvoorbeeld omdat je traint voor een halve marathon? Helaas bereikt ons lichaam op een gegeven moment de grens. In eerste instantie is rust dan het beste medicijn. Bespreek met de fysiotherapeut de beste manier om weer aan de slag te gaan, en hoe de blessures in de toekomst voorkomen kunnen worden.

  1. Je wordt je bewust

De pijn van een blessure kan een grote last zijn, maar het leert je ook veel over je lichaam. Het is een signaal dat je bewust maakt van je houding, spieren en je mate van stress. Zo krijg je pijn in je arm wanneer je te lang aan het werk bent met een computermuis, en pijn in je schouder wanneer je gespannen bent. Meer weten over fysiotherapie bij schouderklachten?

  1. Je ontdekt nieuwe dingen

Er moeten dingen veranderen, wil je genezen van een blessure. In sommige gevallen zijn dat simpele dingen, zoals het aanschaffen van nieuwe sportschoenen. Of het aanpassen van je sportroutine. In andere gevallen is de verandering groter: wanneer je bijvoorbeeld een andere sport gaat proberen. Je zal niet de eerste zijn die juist door een blessure, verliefd wordt op een nieuwe sport!

  1. Je wordt sterker

Ben je voor je blessure onder behandeling van een fysiotherapeut? Dan weet je het zeker: what doesn’t kill you, makes you stronger. Eerder noemde we het nemen van rust als leerpunt van een blessure. Daarnaast is ook krachttraining een van de belangrijkste pijlers van de behandeling. Door de spieren rondom de zwakke plek te versterken, zorg je ervoor dat de blessure niet snel weer terugkomt.

  1. Je krijgt nieuwe inzichten

Misschien pak je dingen voortaan anders aan. Bijvoorbeeld door meer pauzes tijdens inspanningen in te lassen. Heb je juist op je werk een blessure opgelopen? Besteed dan goed aandacht aan je werkhouding. Wij geven je graag meer informatie over een juiste werkhouding.

Heb je last van klachten aan je bewegingsapparaat? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat fysiotherapie voor jou kan betekenen.

Plaats een reactie