Sportblessures

Wat is de oorzaak van sportblessures en hoe kun je ze het beste behandelen? Er is niets vervelender dan niet kunnen sporten vanwege fysiek ongemak. Bijvoorbeeld pijn in je knie, een verzwikte enkel of een (lichte) spierverrekking. De fysiotherapeuten van FysioDynamics Purmerend snappen dat als geen ander. We helpen je graag bij het behandelen van je sportblessures.

Fysiotherapie bij sportblessures

Als je veel sport, worden je botten en pezen steviger, je spieren dikker en je gewrichten soepeler. Je bent gezond bezig. Maar soms rekt een spier bijvoorbeeld te ver uit. Jaarlijks zijn er miljoenen sporters die een blessure oplopen. Veruit de meeste sportblessures zijn knieblessures. In het geval van een sportblessure draait het voor jou om het volgende: wat is de oorzaak en hoe kun je hem het beste behandelen?

De oorzaak van sportblessures

Een sportblessure kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door onjuiste training, slechte voorbereiding of onjuist materiaal (zoals schoeisel). Er zijn ook acute blessures. Deze worden bijvoorbeeld veroorzaakt door een val, botsing of verkeerde beweging. Het gevolg is dan vaak een kneuzing, zwelling of verstuiking.

Meer algemene informatie over sportblessures vind je op de website van Thuisarts.nl

Sportblessures verhelpen

Als je een sportblessure hebt, zijn er twee dingen belangrijk. Je wilt zo snel mogelijk van de blessure afkomen en toch fysiek op peil blijven. Dit kan met oefeningen die je ondanks de blessure nog wel kunt doen. Alle therapeuten bij FysioDynamics hebben een sportachtergrond en zijn gespecialiseerd in het snel en effectief behandelen van sportblessures. De behandeling zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk weer op je niveau terug bent. Daarnaast voorzien we jou en je trainer ook van advies hoe de training tussentijds ingevuld kan worden en hoe blessures in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Een afspraak maken voor een sportblessure

Onze fysiotherapeuten helpen je graag van je sportblessure af. Voor het maken van een afspraak, kun je online een afspraak maken of contact met ons opnemen via 0299 700 201. Ook is het mogelijk ons een email te sturen of ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.

Het liefst wil je sportblessures natuurlijk voorkomen. De sportfysiotherapeut kijkt ook preventief naar je fysieke mogelijkheden, zoals kracht en lenigheid.

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht