Rug- en nekklachten

Behandeling van rugklachten bij Fysiodynamics

Weet je dat rug en nekklachten de meest voorkomende aandoeningen zijn? De pijn bij rugklachten en nekklachten is vaak acuut en zeer belemmerend in je dagelijks leven. Bij slechts 10% van de rugklachten is er direct een aanwijsbare oorzaak, zoals een hernia of kanaalvernauwing. De andere 90% wordt aspecifieke rugklachten genoemd. 

Rug en nekklachten

Behandeling van rugklachten bij Fysiodynamics

Rug en nekklachten ontstaan vaak door meer dan één oorzaak. Maar die oorzaak kan soms lastig aan te wijzen zijn. Onze fysiotherapeuten behandelen de acute klachten daarom direct. Zo kun je jouw dagelijkse activiteiten ongehinderd hervatten. Vervolgens zoeken we breder naar de achterliggende oorzaak. Onze fysiotherapeuten nemen graag de tijd voor een zorgvuldig onderzoek. Zo kan er een passend en doeltreffend behandelplan opgesteld worden.

Blijf niet met rug en nekklachten rondlopen. Bij onze praktijk voor fysiotherapie in Purmerend kun je direct terecht voor een afspraak.

Mogelijke oorzaken rugklachten

In het geval van aspecifieke rugklachten is er geen directe medische oorzaak aan te wijzen. Mogelijk worden de rugklachten dan veroorzaakt door een combinatie van onderstaande factoren:

  • Fysieke factoren: verkeerde houdingen en bewegingen, lage fysieke belastbaarheid, geen goede balans tussen dagelijkse belasting thuis en op het werk.
  • Psychische factoren: stress en angst kunnen voor verhoogde spierspanning zorgen, die de belastbaarheid kan verlagen of klachten in stand kan houden.

Behandeling bij rug- en nekklachten

De behandeling bij FysioDynamics Purmerend is gericht op functioneel herstel, met aandacht voor alle aspecten waardoor de klachten ontstaan of in stand gehouden worden. We zoeken uitgebreid naar de oorzaak, ook bij klachten waar de oorzaak niet direct is aan te wijzen. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om uw pijn direct te verminderen en u vervolgens van uw klachten af te helpen.

Tip; De meest gestelde vragen (en natuurlijk de antwoorden) over rug en nekklachten vindt u op de website van de De Fysiotherapeut.

Fysiotherapie bij rug- en nekklachten

Wanneer klachten aan uw rug of nek langer duren, kan het herstel door meerdere factoren belemmerd worden. Voor meer informatie en een passend behandelplan, kunt u contact met onze fysiotherapiepraktijk in Purmerend opnemen voor een intakegesprek. Dit kan online via een afsprakenformulier of telefonisch via het telefoonnummer 0299 700 201, per mail of via ons contactformulier.

Stuur een bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht