Foundations of Movement

Welkom bij Foundations of Movement, waar je wordt uitgenodigd om pijnklachten aan de wervelkolom in een nieuw daglicht te bekijken. In onze samenleving komen nek- en rugklachten steeds vaker voor. Volgens cijfers van het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) krijgt maar liefst 60 tot 90%(!) van de Nederlanders tenminste één keer in het leven te maken met een episode van a-specifieke lage rugpijn. Hiervan krijgt meer dan 50% het opvolgende jaar nogmaals te maken met een pijnepisode.

Rugklachten in Nederland

Het is opvallend hoeveel rugklachten er in de Nederlandse samenleving bestaan. Één van de grootste oorzaken is het feit dat de gemiddelde Nederlander 8 uur per dag zit. Er bestaan veel zittende beroepen zoals: administratief medewerker, boekhouder, advocaat enz. Dit lange zitten gaat in tegen de natuurlijke functie van het lichaam! Het lichaam is een dynamisch en vrijbewegend systeem, waarbij het bekken de fundering van de rug vormt. Door veel en lang zitten neemt de bewegingscontrole van het bekken af, langzaam verandert de houding van de rug, waardoor de kans op pijnklachten toeneemt. Niet alleen de zittende beroepen lopen risico. Ook beroepen met veel repeterende bewegingen zijn vatbaar voor pijnklachten in de wervelkolom.

Optimaal bewegen

In deze cursus leer je weer optimaal je rug te bewegen met het bekken als fundering. De oefeningen in deze curus hebben hun oorsprong in de Martial Arts (zoals Tai Chi en Qi Gong) en Yoga. In de Martial Arts zitten alle basisbewegingen van het lichaam verborgen. De cursus richt zich op het toepassen van deze basisbewegingen in het dagelijks gebruik van de rug. Via eigen ervaring en theorie verken je hoe de heup en de bekkenspieren de primaire spelers zijn in het sturen van de positie, stabiliteit, beweging en balans van het bekken. In die zin zijn de heupen letterlijk de ‘krachtbron’ van het lichaam. Leer opnieuw hoe je met zitten, staan, buigen, draaien, duwen, trekken, tillen en lopen je lichaam optimaal kan bewegen.

Meld je aan via mail j.huisman@fysiodynamics.nl of bel 06- 289 346 72

dagen: 8 donderdagen vanaf 4 oktober 2018 m.u.v. 8 november
tijd: 19:30 (afhankelijk van de groepsgrootte 1 – 1,5u)
kosten: eerste cursus €150,- voor 8 lessen
locatie: Balans in jou: Yoga & Coaching
adres: Nijverheidsweg 23, 1442 LD Purmerend

Voor het laatst bijgewerkt op: 7 oktober 2018 door: Rob
Stuur een bericht. We nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht