Bewegingsanalyse

Wat is fysiotherapie? Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Bijvoorbeeld in het geval van sportblessures, klachten na een ongeval of ziekte of na het maken van een verkeerde beweging. Onze fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt je. Het behandelplan hiervoor is maatwerk, omdat elk mens en lichaam anders is. Wij helpen je graag met fysiotherapie in één van onze twee praktijklocaties in Purmerend.

Hoe werkt bewegingsanalyse?

Bewegingsanalyse analyseert jouw houding en bewegingen. Dit gebeurt door middel van videoanalyse. Camera’s leggen je bewegingen vanuit verschillende hoeken vast. De computer registreert vervolgens de klachten op de voeten, de spieractiviteit en de bewegingen van heup, knie en enkel. Zo wordt de oorzaak van je klachten objectief bekeken. Vervolgens kan er een behandeling op maat opgesteld worden.

Bewegingsanalyse bij FysioDynamics

Op de beelden van de videoanalyse bekijken we een aantal punten zoals;

 • De hoeken van de bewegingen
 • De volgorde van bewegingen
 • De bewegingssnelheid

Voordelen van bewegingsanalyse

 • We kunnen de metingen opslaan
 • We kunnen de metingen toetsen en controleren
 • We kunnen bewegingen terugkijken in slow motion
 • We kunnen de beelden stilzetten om statische metingen te doen

Vervolgens kunnen we beoordelen of je beweging verloopt zoals het hoort, of dat de beweging door middel van oefeningen aangepast moet worden. Bewegingsanalyse is zeer nuttig bij bijvoorbeeld terugkerende hardloopklachten of aanhoudende nek- en schouderklachten.

Geen aannames maar feiten: met de bewegingsanalyse kunnen wij onze behandelingen en adviezen baseren op objectieve feiten. De metingen en analyses kunnen wij ook verrichten om de voortgang van sporters te registreren.

Stuur een bericht. We nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht